Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€21,00

Château Signac
Courtoise 2020
Cot. du Pont du Gard IGP

Voor de liefhebbers die de witte Beaucastel als “boven budget” ervaren is dit een “gouden” alternatief.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Château Signac

BODEM

De bodem van de wijngaarden bestaat uit een combinatie van kiezel, zand en klei.

VINIFICATIE

Directe persing en aansluitend alcoholische vergisting op temperatuur-gecontroleerde cuves. Daarna rijping op barriques.

DRUIVEN

100% Roussanne

KLEUR

(Letterlijk) schitterende bleekgele kleur. De invloed van de rijping op barriques op de kleur is heel gering.

NEUS

100% Roussanne proeven we niet vaak (vooruit, natuurlijk in ieder geval 1 x per jaar de grote Château de Beaucastel Vieilles Vignes), maar de druif is heel herkenbaar. Wit en geel steenfruit, het blad van de witte roos. Groentenat (kool) en de koppen van witte asperges. Ook de bodem spreekt hier: een zekere mineraliteit kunnen we de wijn niet ontzeggen. Bijzonder dat ook dat naar voren komt in een dergelijk rijp geheel.

SMAAK

Deze wijn maakt een rijpe, maar niet massieve entree. Machtig, maar niet overdonderend. De hele mond doet mee... zonder gene zoekt de wijn alle hoeken van de mond op. Beroert alle smaakpapillen! Smakelijke zuren die er aan bijdragen dat deze Roussanne op geen enkel moment als log zal worden ervaren. Veel sap en mede daardoor een enorme lengte, de wijn lijkt niet voornemens de mond op enig moment weer te verlaten.

CULINAIR

Uiteraard een uitgesproken culinaire wijn. Coquilles Saint Jacques, verse kreeft, king-crab, tarbot, Saint Pierre/zonnevis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top