Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Château Peyruchet
2017
Bordeaux AOC

Bescheiden herkomstbenaming, maar bovengemiddeld goed.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Peyruchet

BODEM

Kleirijke zandbodem. Perceel van 6 ha op het zuiden en zuidwesten georiënteerd. De stokken hebben uitzicht op de Garonne. 30 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Na de deels handmatige en deels mechanische oogst volgt een strenge selectie van het oogstmateriaal. Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves.

DRUIVEN

60% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon en 10% Muscadelle.

KLEUR

NEUS

Een Bordeaux Blanc uit het boekje! Expressief geurend naar citrusfruit en tropische vruchten. Naarmate de temperatuur in het glas opwarmt, lijken de heel frisse citrustonen wat af te nemen en plaats te maken voor gekonfijte citrusschil en mandarijn.

SMAAK

In de aanzet milder dan de neus doet vermoeden. De zuren zijn er (niet verwonderlijk, gezien de 'bedruiving'), maar er is heel veel meer. Smaakintensief, loepzuiver beklijvend en voorzien van een lengte waar menig wijn uit dit gebied en in deze prijsklasse jaloers op zal zijn. Het mondschonende effect is groot te noemen en het alcoholgehalte is zeer bescheiden te noemen: 12%.

CULINAIR

Als aperitief niet gemakkelijk te verslaan, maar ook aan tafel zal deze Peyruchet Blanc zijn mannetje staan. Voorkeur voor rauwe vis: oesters, ceviche, sushi.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top