Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€43,00

Château Myrat
2020
Sauternes GCC AOC

Bewaarpotentieel is vrijwel zonder horizon. Wanneer dit onder de juiste omstandigheden bewaard wordt, durven we te beloven dat dit gemakkelijk 30 jaar de kelder in kan. Minder geduldig? Alle begrip. Vanaf botteling is dit ‘ready to drink’!

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Myrat

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

Muscadelle, Sauvignon Blanc en Sémillon

KLEUR

Zacht geelgoud met een schitterende fonkeling in het glas.

NEUS

Ook hier is de nobele rotting (botrytis) heel duidelijk aanwezig in de neus. Marmelade, witte rozen, gedroogde abrikoos, papaya en passievrucht. Hout lijkt hier wat nadrukkelijker aanwezig dan bij de andere zoete wijnen al zijn houttonen in een dergelijke zoete weelde niet gemakkelijk te ontwaren. Crème anglaise en in de neus heeft de wijn zelfs iets van gebrande suiker; de associatie met crème brûlée is derhalve ook niet verwonderlijk.

SMAAK

Hechte, echt dikke entree en ook een opvallende frisheid. Pure noodzaak overigens, die zuren, anders zouden dergelijke wijnen uiterst log overkomen. Dat is hier zeker niet het geval! Delicaat verfijnd, super-smaakintensief, maar dankzij de zuren is het begrip finesse gewaarborgd.

CULINAIR

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2045

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top