Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€31,00

Chât. Moulin Haut Laroque
2017
Fronsac AOC

Met recht een bijzondere wijn.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Haut Laroque

BODEM

Ruim 16 hectare met een bodem van klei en kalk. De percelen liggen op de plateaus en flauwe hellingen. Aanplant van 5500-6700 stokken per hectare. Gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 42 jaar.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst en daarna vervoerd in kleine kratten. Bij aankomst worden de druiven streng (2x) geselecteerd. Druiven worden ontsteeld voor de persing. Pneumatische persing en vervolgens vergisting op RVS cuves. Rijping gedurende 18 maanden op barriques (35% nieuw hout). Oenoloog is Michel Rolland.

DRUIVEN

Cabernet-Franc, Cabernet-Sauvignon, Malbec en Merlot.

KLEUR

Somber en dik zwartrood.

NEUS

SMAAK

In de mond rijpe, zoete en krachtig gestructureerde materie met een grote smaak-dynamiek. Ambitieuze wijn met een groot smaakoppervlak en krachtige, hoogwaardige tannines. De mondbeleving geeft alle vertrouwen.

CULINAIR

Magistrale diner-/eetwijn die zich 10 jaar na de oogst zal kunnen meten met de grote/grootste wijnen: krachtig roodvlees, zoute weide-lam, fijn wild kortom bij alle top-hooggerechten waarbij een grote, gestructureerde bordeaux op z’n plaats is.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top