Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,95

Château Marjosse
2020
Bordeaux AOC

Bijzonder detail: Château Marjosse is het privé-bezit van Pierre Lurton, directeur van Château Cheval Blanc en Château d’Yquem.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Marjosse

BODEM

De wijngaarden van Château Marjosse liggen in het hart van het Entre-deux-Mers gebied. De bodem is er rijk aan klei en kalk.

VINIFICATIE

De wijn vergist en rijpt op een combinatie van (gebruikte) foeders van 500 liter en betonnen (ei-vormige) cuves.

DRUIVEN

Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Sémillon en Muscadelle

KLEUR

NEUS

Schoolvoorbeeld van een bordeaux blanc! Zeer kenmerkende Sauvignon-expressie met volop citrusfruit (met name limoenzest) en kruisbessen. Ook aspergenat en gras in het stadium tussen vers en gedroogd. Fractie rokerig door de rijping op grote houten foeders; van houtdominantie is geen enkele sprake.

SMAAK

Heerlijk verkwikkende aanzet. Wakker makend, verfrissend en de smaakpapillen staan direct op scherp. Prominente rol voor de smakelijke wijnzuren, die in de finale verrassend mild blijken te zijn. Goede concentratie en heerlijk sappig. Het zoetbittere element van grapefruit, komen we ook in deze wijn tegen. Grote lengte voor een wijn op dit prijsniveau!

CULINAIR

Als dorstlessend apéro onverslaanbaar, maar wel wat kostbaar wellicht om 'achteloos' bij de borrel te schenken. Serveer er aan tafel gerust een half dozijn oesters p.p. bij of toast met gegratineerde geitenkaas. Zodra het seizoen aanbreekt: bij asperges!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 91/100

To Top