€9,95

Château Maris
Old School 2016
Minervois AOC

Dé wijn voor bij de pretentieloze Franse plattelandskeuken. Denk aan coq au vin, parmentier au confit de canard, cassoulet etc. Schenk royaal, de wijn leent zich er voor.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

De wijngaarden liggen binnen de sub-appellation la Livinière, door critici gezien als het beste terroir binnen de regio. De bodem is een samenstelling van klei en kalksteen.

VINIFICATIE

De druiven worden op volledig biologische wijze geteeld. De Grenache-druiven komen zelfs van een biodynamisch bewerkt perceel. Aan de vinificatie komt geen eikenhout te pas.

DRUIVEN

90% Syrah en 10% Grenache.

KLEUR

Intens paarse kleur; zeer vitaal.

NEUS

De optimale rijpheid van het oogstmateriaal is goed waarneembaar in de neus, wat een vruchtenrijkdom. Zwarte bessen, zoete kersen, maar ook rozenbottel-jam. De (witte) peperige indruk wordt veroorzaakt door de dominantie van de Syrah-druif in assemblage. Ook leer en tabak.

SMAAK

Zwoelrijpe aanzet zonder echte zoetimpressie. Sappigheid is hier het sleutelwoord; de tanninestructuur is waarneembaar, maar door de haast ongebreidelde dosis sap lijken de tannines te zijn verpakt in een fluwelen handschoen. Knappe prestatie om de Syrah-druif zo te temmen. Plezierwijn bij uitstek die indruk maakt door z'n drinkbaarheid, niet door een massief of zwaarlijvig karakter.

CULINAIR

Rood voor alledag dat naadloos aansluit bij de pretentieloze (Franse) plattelandskeuken. Een goede parmentier met confit de canard, een huisbereide cassoulet of een genereus plateau charcuterie. Wat vet is geen bezwaar.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top