Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€23,50

Château Maris
Les Planels 2017
Minervois La Lavinière AOC

Eén van de topwijnen van de hand van meester-wijnmaker Robert Eden.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

Het perceel is aangeplant in 1982 en is op het zuidoosten georiënteerd. Wijngaard is omgeven door pijnbomen en lavendel. De bodem is rijk aan klei.

VINIFICATIE

12 maanden rijping in nieuwe barriques (Radoux).

DRUIVEN

Syrah en Grenache

KLEUR

Hecht paarszwart met een vrijwel ondoorzichtige kern. Enige evolutie/verkleuring door de rijping op eikenhout.

NEUS

Warme, wat ongetemde (in de beste zin van het woord) eerste indruk. Ruige, wilde kruidentonen, maar ook jodium, inkt en bloemen. De invloed van het hout heeft een bescheiden invloed - de wijn draagt het met verve. De voor de streek zo kenmerkende garrigues zijn prominent aanwezig, maar ook eucalyptus (fractie medicinaal). Intrigerende neus die lijkt te smeken om keer op keer de neus in het glas te steken.

SMAAK

Uiterst genereuze aanzet; in eerste instantie mogelijk wat massief (type 'blockbuster'), maar al snel blijkt de wijn over volop nuances te beschikken. Grote mate van concentratie, er is sprake van een zekere gelaagdheid. Er is sprake van een heel solide tanninestructuur, maar de tannines worden op geen enkel moment als streng of hard ervaren. Eerder bieden ze reliëf en uitdaging. Grootse lengte, versterkt door het beklijvende karakter van de wijn. Het niet geringe alcoholgehalte wordt aardig geabsorbeerd in het geheel.

CULINAIR

Wild - en roodvleeswijn van de eerste orde. Ook lam. De fijnere delen genieten in eerste instantie de voorkeur, maar ook de minder courante delen zijn welkom. Lamshaas, -carré, maar ook tournedos (indien ganzenlever voorhanden: - Rossini!). Bavette van de grill.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top