€21,00

Château Maris
Les Planels 2016
Minervois La Lavinière AOC

Parker geeft niet voor niets een beoordeling van 91-93/100!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

Het perceel, binnen de grenzen van de cru la Livinière, is aangeplant in 1982 en is op het zuidoosten geörienteerd. Wijngaard van 3 ha in totaal, omgeven door pijnbomen en lavendel. De bodem is rijk aan klei.

VINIFICATIE

Schilinweking gedurende 8 dagen en aansluitend de vergisting die 28 dagen in beslag neemt. 12 maanden rijping in nieuwe barriques (Radoux) en aansluitend 6 maanden rijping in betonnen ei-vormige cuves.

DRUIVEN

Syrah is dominant, aangevuld met Grenache.

KLEUR

Volstrekt ondoorzichtig; vitaal. Eerder zwartpaars dan paarszwart.

NEUS

Zeer pure, fruitintensieve eerste indruk. De 12 maanden rijping op eikenhout zijn niet gemakkelijk waar te nemen. De Syrah-druif is dominant in de assemblage en dat is goed waar te nemen in de neus. Garrigues (die voor de Languedoc zo kenmerkende combinatie van tijm, laurier, lavendel etc.) in prachtige balans met zwarte vruchtentonen, de puurste chocolade en een subtiele animale hint.

SMAAK

De aanzet is strak, puur en zonder opsmuk. Er is enige warmte waarneembaar, maar het is geenszins geforceerd. De over-extractie die we niet zelden tegenkomen bij dergelijke hogere cuvées, is hier ver te zoeken. Dit neigt eerder naar een zeldzaam goede saint-joseph uit de relatief koele Noordelijke Rhône. De tannines lijken van kantwerk te zijn: ragfijn en delicaat, maar uiterst solide. Lengte is fenomenaal.

CULINAIR

Wild - en roodvleeswijn van de eerste orde. Ook lam. De fijnere delen genieten in eerste instantie de voorkeur, maar ook de minder courante delen zijn welkom. Lamshaas, -carré, maar ook tournedos (indien ganzenlever voorhanden: - Rossini!). Bavette van de grill.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 93/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top