Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€24,50

Château Maris
Las Combes 2016
Minervois La Lavinière AOC

Karakterwijn met een zeldzaam pure druiven-expressie en een even hoog vin-plaisir-gehalte.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

Perceel met 60 jaar oude stokken, gelegen in de cru la Livinière. Bodem bestaat uit sedimentaire rots, en rode, verkalkte klei.

VINIFICATIE

Vergisting in houten kuipen, met een regelmatige 'pigeage' (het onderdompelen van de hoed). De gehele inweking neemt 5 weken in beslag.

DRUIVEN

Grenache en Syrah.

KLEUR

Transparant en toch krachtig granaatrood met een zweem roestig zwart/paars.

NEUS

Ontroerend pure vruchten-expressie van de Grenache-druif: zwarte bramen, kersen/frambozen-confiture, zwarte peper en verfijnde roostergeuren van zacht gebrande koffiebonen.

SMAAK

Authentieke Grenache-uitdrukking. Warmte, contrast, frisheid, en een reliëf verschaffende stroefheid. Dit alles omarmd door een uiterst verleidelijke vruchtenweelde en voorzien van een solide tannine-onderbouw. Wie het voorecht had, al is het maar een keer Chateau Rayas te proeven, en tevens liefhebber is van grote Pinots Noirs zal blij zijn met deze wijn: zowel snoeperig als contrastrijk en licht viriel.

CULINAIR

Heerlijke, pittige eetwijn met een breed, culinair potentieel. Zelden een wijn geproefd die zo goed zowel bepaalde visgerechten (op de huid geroosterd), als subtiel orgaanvlees (kalfsnieren en zwezerik) als wat delicater wild als wildzwijn, vleugelwild en konijn zal begeleiden.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top