€11,50

Château Maris
Carignan de Maris 2015
Minervois AOC

Heerlijk, basale wijnmakerswijn, gul en brutaal sappig. Een wijn die liever niet beschreven, maar wel royaal gedronken wenst te worden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Carignan.

KLEUR

Eclatant pioenroosrood – uiterst verleidelijke kleur.

NEUS

Genereus, lokaal, garrigues-aroma's en zwarte en rode vruchten. Met andere worden de gulle aroma's van ambachtelijke bosvruchtenjam met tijm en marjolein.

SMAAK

Gul vloeiende materie met een fluwelen textuur. Elegantie opulentie, verleidelijke rijpheid, zachte zoetheid, zachte zuren en zachte tannines. Sappige en zacht krokante wijn met een een zeer royaal smaakoppervlak, volmaakt harmonisch en voorzien van een combinatie van een ongeremde smaakbeleving vol plezier en directe verleiding. De afdaling veroorzaakt een heerlijk gevoel van een interne massage...

CULINAIR

Onbeperkt inzetbaar – de wijn werkt ontspannend en rustgevend. In culinair opzicht absoluut niet kieskeurig. Konijn, Bresse-kip, lam en kalf. Op de huid gebakken vis of uit de oven, pasta-gerechten met paddestoelen of zeevruchten. Ideale wijn om als rood buiten de maaltijd te serveren (bridge, tv, lektuur en/of geïnspireerde gesprekken).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top