€46,00

Château Maris
Brama 2014
Vin de France

Het begrip “ontdekking” wordt al te gemakkelijk gehanteerd binnen het universum van de kwaliteitswijnen, maar deze “grijze” Grenache verdient het echt om ontdekt te worden. De beloning: intens plezier, inspirerende verrassing en tenslotte … fascinatie.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

Klein perceel van 1 ha gelegen net ten noorden van Félines-Minervois; bodem bestaat uit kalksteen en klei.

VINIFICATIE

12 maanden rijping in Radoux Alliers vaten. Er vindt geen malolactische vergisting plaats.

DRUIVEN

100% Grenache Gris.

KLEUR

Frappant vitaal witgoud met zilveren glans. In het kader van ligging, klimaat en druivensoort is dit een bijzonder knappe kleurprestatie.

NEUS

Rijk en karaktervol en heerlijk fris boeket met venkel (anijs), kruisbessen, mint en asperges. Hoogst oorspronkelijk en met geen ander bekend type wijn te vergelijken. Een verademing tussen de naar het logge neigende, zuidelijke klasse-wijnen, inclusief Rhône.

SMAAK

De wijn smaakt zoals hij oogt en ruikt: eclatant! Genereus, sappig en verrukkelijk krokant. Hij bezit een grootse frisheid terwijl het zuurgehalte eerder aan de bescheiden lijkt. Hierdoor treed het alcoholgehalte helemaal niet naar voren en dit zit volmaakt versmolten in deze uitzonderlijk smaakrijke en hoogst originele materie. Prachtige uitdrukking in de breedte, de diepte en de lengte.

CULINAIR

Dinerwijn met veel karakter en toch breed inzetbaar: asperges, platte oesters, kreeft, tartaar van wilde zalm, zeeduivel met venkel. Vrijwel alle, artisanale, zachte-korst-kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top