€11,00

Château Maris
2017
Languedoc AOP

Echt een uitzonderlijk goed geslaagde jaargang van deze wijn.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt de vergisting op RVS tanks. Er wordt zo min mogelijk ingegrepen tijdens dit proces. Vervolgens een rijping op betonnen cuves.

DRUIVEN

Syrah en Grenache.

KLEUR

Zwart-paarse kleur – de ultieme rijpheid.

NEUS

Sterk boeket: deze combinatie van kruidigheid, opwindende garrigues-geuren (met name rozemarijn), rijpe vruchten-aroma's en fris kastanjehout.

SMAAK

Vanaf het eerste mondcontact: een brok verleiding, deze vlezige en mondvullende materie met z'n fluwelen streelzachte textuur. Prachtige, trage versmelting in de mond en dit alles in totale harmonie dankzij de zeldzaam zachte tannines en de discrete, smaakvolle wijnzuren. Het blijft goed verteerbaar dankzij die zachte en ademende frisheid. De wijn heeft een uitgesproken kalmerend effect en biedt een portie plezier zoals dit maar zelden voorkomt.

CULINAIR

Zeldzame genereuze eetwijn die ook buiten de maaltijd als meditatie-wijn ingezet kan worden. Lam, geit, kalf, varken en gevogelte, maar ook op de huid gebakken of in de oven gegaarde vis. Tevens zeer geschikt voor gekruide, knapperige groenten- (vegetarisch) gerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top