Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€32,75

Château Lilian Ladouys
2017
Saint-Estèphe AOC

Voorbeeldige kwaliteit-prijs verhouding.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Lilian Ladouys

BODEM

Het landgoed beslaat 47 hectare wijngaarden verspreid in een iets uiteenlopende wijze in de St Estèphe appellation. Men beschikt over meer dan 90 kavels en dan ook nog grotendeels in het zicht van Cos d'Estournel. Ongeveer tweederde van de wijngaard is gelegen op goed gedraineerde bodem. Rijk aan grof grind, met kiezelstenen tot 8 cm diepte. De overige wijngaarden zijn, met name St Estèphe, klei met een kalksteen ondergrond.

VINIFICATIE

Hier kan men spreken van een dubbele sortering, in de wijngaarden en nogmaals (rigoureus) voordat de druiven de kelder in gaan. Een gisting met inheemse sporen op temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (32-33 graden C.). Lagering op eiken, waarvan 1/3 nieuw. Appelmelkzurengisting doet zich voor in deze eiken tonnen en daarna een lagering van 16 tot 18 maanden. Vervolgens wordt de wijn geklaard met eiwit en gefilterd alvorens de botteling.

DRUIVEN

Merlot, Cabernet-Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet-Franc.

KLEUR

Krachtig en diep robijnrode kleur met de schakering zwart - iets ontwikkeling.

NEUS

Opvallend verfijnd boeket, rijpe bosvruchten-uitdrukking met het zoete van de aardbei. Een heerlijk frisheid ademend (mint en ceder).

SMAAK

Versmolten, subtiel zoete aanzet als bewijs van optimale rijpheid. Zijdezachte textuur met het tactiele effect van room. In de ontwikkeling komt het karakter van bodem en klimaat meer en meer tot uitdrukking. De structuur heeft een serieuze tannine-bouw als basis. Maar zonder rustieke elementen, dus alle ruimte voor verfijning op termijn.

CULINAIR

Hoogwaardige diner-/eetwijn met die kostbare combinatie van (smaak)kracht en finesse: fijn rood vlees, lamscarré, zomerree, kooi-eend. Oude, brokkelige kazen van de koe.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top