Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€53,50

Château Larrivet
Haut Brion 2017
Pessac-Léognan AOC

Een van de wijnen die het jaar een heel eigen gestalte geven. Op termijn wordt dit een belevenis op het gebied van verfijning, zoals dit de zogenaamd allergrootste jaren niet altijd gegeven is.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Larrivet-Haut Brion

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

Merlot, Cabernet-Sauvignon en Cabernet-Franc.

KLEUR

Krachtig en diep robijnrode kleur met een forse schakering zwart en iets ontwikkeling.

NEUS

Weelderige expressie met rijpe, zwarte vruchten en florale tonen met iets meer van de Pessac-Léognan typiciteit (grafiet). Opnieuw verrassende discretie qua houtinvloed die een extra bijdrage aan de impressie van frisheid levert.

SMAAK

Versmolten, verleidelijk zoete aanzet en een fluwelen textuur. Elegant blijvende opulentie en een gegarandeerde ontwikkeling richting “vinositeit” en verfijning met de fijnste distillaat-aroma's als Kirsch. Nu al is er sprake van een indrukwekkende lengte. Smaakrijke, goed gepolijste tannines.

CULINAIR

Verfijnde en hoogwaardige dinerwijn: alle grote en vooral verfijnde rode-wijn-hoofdgerechten: van lam tot het fijnste wild. Roodpootpatrijs lijkt ook een heel goede.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 91/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: 93/100

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top