Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Château Pin-Franc
2020
Bordeaux AOC

Interessant glas wijn! Klassieke assemblage en dat zien we maar wat graag! Niet het uitbundige van de zoveelste monocépage Sauvignon Blanc...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Pin-Franc

BODEM

Wijngaarden gelegen in en rond Donzac.

VINIFICATIE

De wijnen van Château du Pin Franc worden gemaakt door de familie Queyrens op Château Pilet. De druiven worden verbouwd en gevinifieerd volgens de zgn. lutte raisonnée, ofwel een verantwoorde, verstandige werkwijze. Enkele maanden houtcontact na de vergisting.

DRUIVEN

Sauvignon Blanc en Sémillon

KLEUR

Bleke, witgouden kleur. De kleur lijkt niet te zijn beïnvloed door de houtrijping.

NEUS

Klassieke, ingetogen neus. De forse hoeveelheid Sémillon (60%) zorgt voor de kenmerkende exotische toets. Zeker na ruim zuurstofcontact en wat opwarming in het glas komen tonen van ananas, papaya etc. naar voren. De Sauvignon Blanc houdt zich aardig gedeisd: geen overdaad van citrus, groene appel en buxus. Beide druivenrassen houden elkaar knap in balans in de neus!

SMAAK

Heerlijk rijpe aanzet en de wijn ontvouwt zich rap in de mond. Breed smaakoppervlak met een opvallend droge finale. Door de kortstondige rijping op eikenhout, krijgt de wijn net dat beetje volume mee om 'm te onderscheiden van andere wijnen uit dit deel van Bordeaux. Het alcoholpercentage (12%) is bijna ouderwets te noemen... Meer dan welkom!

CULINAIR

Wat een solide witte wijn ! Daar kan van alles bij geserveerd worden : van gerookte vis (heilbot in het bijzonder) tot gepocheerde rogvleugel met gesmolten boter en kappertjes. Maar ook gerijpte geitenkaas is een heel goede mogelijkheid.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top