Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Château Pin-Franc
2019
Bordeaux AOC

Waarom drinken we toch zo weinig witte wijnen uit Bordeaux?! Er komt zo veel moois vandaan. Dit is er een voorbeeld van. Kost nog geen tientje...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Pin-Franc

BODEM

Wijngaarden gelegen in en rond Donzac.

VINIFICATIE

De wijnen van Château du Pin Franc worden gemaakt door de familie Queyrens op Château Pilet. De druiven worden verbouwd en gevinifieerd volgens de zgn. lutte raisonnée, ofwel een verantwoorde, verstandige werkwijze. Enkele maanden houtcontact na de vergisting.

DRUIVEN

Sauvignon Blanc en Sémillon

KLEUR

Prachtig bleke kleur met een groengele schakering. Fonkelend!

NEUS

Expressieve neus waarin een duidelijke rol is weg gelegd voor de Sémillon-druif (die met 50% ook nadrukkelijk aanwezig is in de assemblage). De friszoete geur van ingelegde citroenen wordt hier knap gecombineerd met subtiele exotische vruchten. Zuurstofcontact is geen noodzaak, maar heeft wel een aardig effect op de wijn. Origineel, fascinerend en uitnodigend.

SMAAK

Strakke en zuivere aanzet en een opvallend rijk en zelfs wat mollig mondgevoel; de wijn lijkt te beschikken over enige romigheid. Door de kortstondige rijping op eikenhout, krijgt de wijn net dat beetje volume mee om 'm te onderscheiden van andere wijnen uit dit deel van Bordeaux. De bittere toets van de roze pompelmoes heeft de overhand in de (uitzonderlijk) lange finale. Het geringe alcoholpercentage is een meer dan plezierige bijkomstigheid.

CULINAIR

Wat een solide witte wijn ! Daar kan van alles bij geserveerd worden : van gerookte vis (heilbot in het bijzonder) tot gepocheerde rogvleugel met gesmolten boter en kappertjes. Maar ook gerijpte geitenkaas is een heel goede mogelijkheid.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top