Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Château Pin-Franc
2018
Bordeaux AOC

Echt een super-Bordeaux! Rank en klassiek en dat voor een bespottelijk lage prijs.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Pin-Franc

BODEM

Wijngaarden gelegen in en rond Donzac.

VINIFICATIE

De wijnen van Château du Pin Franc worden gemaakt door de familie Queyrens op Château Pilet. De druiven worden verbouwd en gevinifieerd volgens de zgn. lutte raisonnée, ofwel een verantwoorde, verstandige werkwijze. De alcoholische vergisting vindt plaats op temperatuurgecontroleerde cuves. De druivenrassen vergisten apart en worden pas daarna geassembleerd.

DRUIVEN

60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon.

KLEUR

Purperpaarse kleur; vitaal en niet beïnvloed door rijping op hout.

NEUS

Buitengewoon verleidelijke neus met een duidelijke overhand voor de Merlot-druif. Rijpe vruchtentonen (bramen, zwarte en blauwe bessen), maar ook eucalyptus en zoethout. Geen spoor van groene paprika; dat duidt er op dat ook de Cabernet Sauvignon in een optimaal rijp stadium is geoogst.

SMAAK

Heerlijk klassieke, ranke aanzet. Geen overdaad en zeker geen overrijpheid; dit is Bordeaux 'tout court'in een wel heel plezierige verschijningsvorm. Krokant-sappige tannines die de wijn de juiste structuur geven. Volop reliëf, maar nergens drogend of stug. Voorbeeldige driehoeksverhouding tussen zuren, sap en tannines. Wat een plezier om dit te mogen proeven! Het alcoholpercentage is naar huidige maatstaven, bijna ouderwets ('slechts' 13,5%).

CULINAIR

Dergelijk klassiek, ingetogen rood verlangt naar lokale klassiekers. Denk aan Boeuf à la Bordelaise, steak Bordelaise of een goede parmentier au confit de canard.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top