€42,50

Château du Cèdre
Le Cèdre 2014
Cahors AOC

Opvallend vitale klasse-wijn met een portie ingebouwd plezier waar de meest ambitieuze wijnmakers in beroemde gebieden jaloers op moeten zijn. Pauillacs van de beste jaren komen in de buurt.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Château du Cèdre

BODEM

Uitzonderlijk terroir en de referentie binnen de herkomstbenaming Cahors: twee zacht glooiende heuvels waarvan de een bijzonder steen- en kiezelrijke kalkgrond heeft (voor de finesse) en de andere is bezaaid met dikke rolkeien als in Châteauneuf-du-Pape die zorgt voor kracht en concentratie. Biologische werkwijze vanaf 2001. Ruim 50 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Na de late, handmatige oogst volgt een strenge selectie zodat alleen de beste druiven over blijven. Zachte kneuzing, 100% ontsteeld. Vergisting op betonnen gistkuipen met beheersing van de temperatuur (27 graden C.). Malolactische gisting en rijping op eersteklas eikenhout. De wijnen worden noch gefilterd, noch geklaard.

DRUIVEN

100% Malbec.

KLEUR

Superbe kleurconcentratie (opaak) in een zwart-paarse spiegel. Een belofte, zelfs garantie van een zeer lang aanhoudende vitaliteit.

NEUS

Krachtig boeket: fris hout, zwarte vruchten en florale tonen. Laurier, tonkaboon, dadels, kersen en bramen. Nauwkeurig, vitaal en zeer royaal, heerlijk.

SMAAK

Om een dergelijke, verrukkelijke vruchtenconcentratie te vangen in een serieus gestructureerd en harmonieus geheel, zijn er optimale (niet alleen rijpe maar ook kerngezonde) druiven en maximaal vinificatie-talent vereist. De balans is perfect, de zachte tannines zijn zeldzaam smaakvol, de frisheid blijft teder en de vlezigheid is tastbaar. Extreem verleidelijke materie zonder een spoor van decadentie, integendeel.

CULINAIR

Grote diner- en ook wildwijn: eend, hert, lam en orgaanvlees. Dankzij de optimale harmonie ook heel goed te combineren met zacht gekruide, vegetarische gerechten op basis van groenten en paddestoelen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2035

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:17/20

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top