€18,95

Château du Cèdre
2014
Cahors AOC

Malbec met een ongekend hoog “vin-plezier-gehalte” met volop behoud van het unieke karakter van de Malbec-druif. Kan niet genoeg aanbevolen worden.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Château du Cèdre

BODEM

Uitzonderlijk terroir en dé referentie binnen de herkomstbenaming Cahors: twee zacht glooiende heuvels waarvan de een bijzonder steen- en kiezelrijke kalkgrond heeft (voor de finesse) en de andere is bezaaid met dikke rolkeien als in Châteauneuf-du-Pape die zorgt voor kracht en concentratie. Biologische werkwijze vanaf 2001.

VINIFICATIE

Handmatige oogst van optimaal rijpe druiven met vooral lage opbrengsten van oude stokken. Intensief inweekproces van 30 dagen door pigeage (dagelijks - regelmatig breken van de druivenkoek boven in de gistkuip). De appelmelkzurengisting voltrekt zich op de eikenhouten vaten. Vatrijping gedurende 22 maanden.

DRUIVEN

90% Malbec, 5% Merlot en 5% Tannat.

KLEUR

Aardig massief en zwart pioenroosrood. Heerlijk vitale, lees jonge, kleur.

NEUS

Zeer pure en krachtige expressie met een boeiend duel tussen de primaire vruchten-/druivenaroma’s en de zegeningen van het hout (de stelen, de pitten en het goede eikenhout van de rijping). Laurier, jodium, ceder, kastanje/vanille, frisse, zwarte pruimen met op de achtergrond roostertonen als teer, koffiebonen en pure chocolade.

SMAAK

Zeker voor een Cahors-wijn verrassend sappige en vruchtvlezige materie met een satijnen textuur. Optimaal rijp en voorzien van een modelstructuur. De krokante frisheid, zonder het effect van adstringerende tannines, is spectaculair. Ze zijn er wel degelijk, die klassieke tannines, maar zo effectief gepolijst dat het spontane plezier geen enkele rem ondervindt. Deze Malbec toont veel van de eigenschappen van de beste Argentijnse Malbecs. Echter met twee zeer onderscheidende pluspunten: de verrukkelijke, krokante frisheid en het weldadige koele door het lagere alcoholgehalte.

CULINAIR

Smaakkrachtige en uitstekend verteerbare eetwijn met een prachtig open en rijk geschakeerd culinair spectrum: eendenborst, wilde duif, carré d’agneau, stoofgerechten op basis van groenten, gevogelte of vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2029

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top