Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€106,50

Château de Beaucastel
2019
Châteauneuf-du-Pape AOC

Kostbaar, maar meer dan kostelijk en dat maakt alles goed.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Château de Beaucastel

BODEM

7 ha van het machtig grote Beaucastel-bezit (130 ha) zijn beplant met witte rassen in een bodem van kalkhoudende zandsteen met grote, zware rolstenen – de voor Châteauneuf du Pape zo kenmerkende rolkeienweelde die de temperatuur overdag absorbeert en ’s nachts loslaat.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste en zorgvuldig gesorteerde druiven verzameld in kleine kistjes met een klassieke grote witte-wijn-vinificatie: zachte persing, uitzakken (débourbage) ter purificatie van het sap en vergisting op houten vaten (30%) en gistkuipen (70%) met gistsporencontact en oproeren.

DRUIVEN

80% Roussanne , 15% Grenache Blanc en 5% verdeeld over de rassen Picardan, Clairette en Bourboulenc

KLEUR

Krachtige, vitale 18-karaats gouden prachtkleur.

NEUS

Verrukkelijke confrontatie in het glas – blind herkenbaar. Aromatische weelde van gekonfijte vruchten zonder exuberantie. Verfijnde en uitgesproken nobele houtinvloed. Unieke contrasten als amandelen en anijs, gerapte limoenschil, de fijnste jodium-tonen van de oester en de geroosterde huid van de zeebaars. Voor de liefhebber die graag de diepte in wil is er hier een oceaan.

SMAAK

Probeer deze beleving maar eens in een paar woorden te omschrijven (zij die mijn proefnotities serieus nemen weten dat ik niet bang ben...). Misschien beter om de zaak om te draaien: de lengte van deze wijn is volstrekt uniek: de smaakvoortzetting is niet te meten. Minutenlang na het af slikken blijft (of blijkt) de wijn nog volop aanwezig in de mond. Het zijn alleen de zeer grote wijnen die dit presteren. Dit geldt ook voor de balans tussen concentratie (bij voorbaat gewichtig) en de verteerbaarheid (bij voorbaat luchtig). Dit danst, verschaft voldoening en intens plezier in een sfeer van ontroerende discretie.

CULINAIR

Dinerwijn op topniveau: zachte geroosterde Oosterschelde kreeft, wilde tarbot, bisque de homard, krielaardappeltjes in de fijnste olijfolie met zwarte, wintertruffel. Kazen: Reblochon en Cantal.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: 17/20

James Suckling: Nee

To Top