€11,95

Château Barrabaque

Cuvée Antoine 2016

Canon-Fronsac AOC

Het jaar heeft de altijd bescheiden geprijsde wijn van dit bezit een boost gegeven waardoor er sprake is van een van de allerbeste prijs-kwaliteit-verhoudingen van allemaal.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château Barrabaque

BODEM

De wijngaard binnen de a.o.c. Canon Fronsac is 10 ha. Er is ook nog een perceel van 1,5 ha met de a.o.c. Fronsac. Opvallend hellend gebied binnen het Bordeaux-landschap met rijke klei-kalkbodem. De ondergrond is steenrijk. De wijnstokken zijn tussen de 39 en 44 jaar oud. De aanplantdichtheid is (afhankelijk van de percelen) 5.500-6.600 stokken/ha.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, traditionele vinificatie in thermo-gereguleerde gistkuipen en een rijping gedurende 14 tot 18 maanden op eersteklas eikenhout waarvan 25 tot 50% nieuw.

DRUIVEN

70% Merlot, 20% Cabernet-Franc en 10% Cabernet-Sauvignon.

KLEUR

Superbe, haast zwarte kleur.

NEUS

Open en zeer rijp boeket waarin een duidelijke rol voor de Cabernets is weg gelegd.

SMAAK

Vlezige, sappige en harmonieuze materie. De juiste frisheid en goed verpakte tannines. Complete, precies goed gestructureerde wijn met karakter en een hoog vin-plaisir-gehalte.

CULINAIR

Bordeaux-dinerwijn in topconditie: vleugelwild, gerijpt en gemarmerd rundvlees, lam en kalf. Krachtige vis in rode wijnsaus. Oude kazen van de koe.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2025

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top