In het maandmagazine van Hubrecht Duijker komen we in de september-editie een tweetal wijnen uit het Sauter-assortiment tegen: de Pinot Noir van Maison Chanzy en cuvée "?" van de Famille Maurel. Beide wijnen kunnen op de warme belangstelling van Duijker rekenen.

Maison Chanzy Pinot Noir

"In het slaperige Bourgogne-dorpje Bouzeron is een wijnhuis gevestigd dat je bijna hip kunt noemen, Maison Chanzy. Het behoort aan jonge leden van de familie Jessiaume, en heeft als wijnmaker een voormalige profvoetballer, Jean-Baptiste. Die enkele jaren terug tot ‘beste jonge Bourgondische wijnmaker van het jaar’ werd uitgeroepen. Het bedrijf beschikt over 80 hectare eigen grond en levert een groot gamma wijnen. Een hier verkrijgbare vin de plaisir is de Pinot Noir 2017 die tien maanden in foeders werd opgevoed. Sappigheid, elegantie, soepelheid, donkere aroma’s en mild zwart fruit zijn de eigenschappen, en fris geserveerd geeft hij het meeste plezier. "

Famille Maurel "?"

"Hoe moet je op een website zoeken of in de winkel vragen naar een wijn die een vraagteken als naam heeft? De Zuid-Franse familie Maurel heeft zo’n wijn uitgebracht, een Chardonnay zonder oogstjaar en herkomstvermelding (behalve dan Vin de France). De wijnkwaliteit roep gelukkig geen vragen op, want die mag er zijn. We ruiken en proeven noten, iets toastigs, veel sap, een beetje wit fruit – en hebben van deze vrij volle wijn zéér genoten bij op de huid gebakken zalm."