€8,50

Bodegas Casa Primicia
Joven 2017
Rioja DOC

Meer dan toegankelijk rioja. Geen 'oldschool' met een overdaad aan hout, maar juist een vriendelijke Spanjaard met een frisse blik op de wereld.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja

WIJNMAKER

Bodegas Casa Primicia

BODEM

Wijngaarden liggen in het hoger gelegen Alavesa gebied. De bodem is weinig vruchtbaar en de wortels moeten diep gaan. Men kiest hier voor minder stokken per hectare vanwege de onderlinge concurrentie in dit wat rauwe landklimaat (als in Châteauneuf-du-Pape).

VINIFICATIE

Handmatig geoogst in een opvallend kleine bakjes van 15 kg om de druiven zo onbeschadigd mogelijk ter verwerking in de kelder te krijgen. Ontstelen, zacht kneuzen en vergisting op een temperatuur van 25-28 graden C. in RVS gistkuipen met temperatuursbeheersing. De wijn rijpt na de appelmelkzurengisting gedurende 4 maanden op Amerikaans eikenhout, wordt dan zacht gefilterd en op fles gebracht.

DRUIVEN

85% Tempranillo, 15% overige druiven.

KLEUR

De jeugdigheid spat er van af! Paarszwart met een heel hechte kern.

NEUS

Wat ingetogen neus; beluchting doet de wijn goed, dan komen echt primaire fruittonen naar voren. Zwarte bessen, verse pruim en kersen. Het niet zo geringe alcoholpercentage (13,5%) manifesteert zich niet; prachtig verweven in de wijn. De wijn ademt een zekere frisheid. De rijping op eikenhout (4 maanden) is vrijwel niet waarneembaar in de geur.

SMAAK

Speelse en soepele aanzet met een hoofdrol voor smakelijke fruittonen. Hier blijkt het effect van de houtrijping: de solide tannines lijken te zijn gepolijst door de opvoeding op barriques. Volop sap, goede zuren en derhalve een meer dan goede balans. Dat alles resulteert in een forse lengte en de wens om niet te lang te wachten met een volgende slok.

CULINAIR

Breed inzetbare lunch-/dinerwijn: gevogelte, sappig kalfsvlees, konijn, zwezerik en op de huid gebakken, harde vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top