€11,50

Bodegas Casa Primicia
2017
Rioja DOC

Een niet te vermijden associatie met kostbare, uiteraard complexere wijnen uit Bordeaux (Pessac-Léognan) en Bourgogne (Meursault). Deze werkwijze staat de eigen expressie met lokale bodeminvloed niet in de weg en de prijs is een cadeau.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja

WIJNMAKER

Bodegas Casa Primicia

BODEM

De wijngaarden bevinden zich aan de voet van het Cantabrische gebergte en strekt tot aan de hellingen nabij de oevers van de rivier de Ebro. Deze bergketen en de rivier vormen de natuurlijke grenzen van het gebied Alaveze Rioja. Het totale gebied van Casa Primicia omvat iets meer dan 50 hectare. Men gebruikt enkel natuurlijke meststoffen. De druiven voor deze wijn komen van de Carravalesca wijngaard. De onderbodem is voornamelijk kalksteen met een toplaag van klei. De stokken zijn tussen de 10 en de 15 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 690 meter boven zee niveau. Er heerst een continentaal klimaat.

VINIFICATIE

Manuele oogst. Het inweek proces duurt 2 dagen, gekoeld. Alcoholische gisting op Frans eiken vaten (10-20 Gr. C). Persen gebeurt pneumatisch. De wijn rijpen in contact met de fijne gistsporen gedurende 5 maanden.

DRUIVEN

50% Viura 50% Chardonnay – 28 jaar oude stokken.

KLEUR

Vitaal citroengeel met witgouden glans.

NEUS

Goed herkenbare invloed van de vergisting op eersteklas eikenhout in de stijl van vrijwel alle ambitieuze klasse-wijnen. Associatie met kostbare wijnen uit Bordeaux (Pessac-Léognan) en Bourgogne (Meursault). Maar deze werkwijze staat de eigen expressie met lokale bodeminvloed niet in de weg. Zeer rijpe druivenexpressie. Kokos, boerenboter, hazelnoten en pitvruchten.

SMAAK

De spontane confrontatie in de mond met een gedoseerd geconcentreerde materie, voorzien van een romige textuur zorgt voor de combinatie van spanning en verleiding. De zo gewenste combinatie van elegantie en verfijning komt hier formidabel tot uitdrukking. Een verfijnde, lichte zoetheid, knap geblust door zachte wijnzuren, een vitale spanning en een subtiele bitterheid. Alcohol is perfect versmolten en de finale is er een van de wijnen met een goed waarneembare bodeminvloed – dus in deze fase is er sprake van mineraliteit en een goede lengte.

CULINAIR

Gastronomische wijn: de subtiele houttonen en de gedoseerde concentratie maken hem zeer geschikt voor combinaties met subtiel gerookte vis en kreeft van de grill. Kalfsvlees en gevogelte in combinatie met paddestoelen (cantharellen, morilles). Krachtige kazen (Cantal, Tomme).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top