Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Bodega Pateiro
Saramusa 2019
Ribeiro DO

Heerlijke, verkwikkende wijn – serieuzer en gestructureerder dan het wel heel vrolijke etiket zou doen vermoeden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Bodega Pateiro

BODEM

Ribeiro ligt even ten noorden van Rias Baixas, de meest succesvolle wijnstreek voor witte wijnen van Spanje. Wijngaarden gelegen in de Avia Vallei. Treixadura-stokken van 15 jaar oud. Bodem bestaat uit graniet met een toplaag van zand en leem.

VINIFICATIE

Handmatige oogst tussen 19 en 29 september 2019. Schilinweking gedurende 4 uur. Vergisting in RVS cuves op 14 C. Pas na 6 maanden rijping wordt de wijn aangeboden.

DRUIVEN

100% Treixadura

KLEUR

Glanzend, blank geelgoud.

NEUS

Echt aromatisch (meloen, abrikoos, wijngaardperzik) met de kruidigheid van fijne groenten en basilicum. Niveau zeer goede Viognier, met een mint/anijs-achtige minealiteit.

SMAAK

Genereus, sappig, verleidelijk mondvolume met een luchtig romige textuur in de aanzetfase gevolgd door een spectaculaire, eigen frisheid. Verkwikkende, smaakvolle en mondschonende wijnzuren. Contrastrijke finale (subtiele bitterheid) en een opvallende lengte. De Galiciaanse frisheid spat uit het glas.

CULINAIR

De combinatie van smaakrijkdom en fraîcheur maakt deze wijn multi-inzetbaar: de vrucht van de Sint-Jacobsschelp, platte en diepe oesters, op de huid gebakken wilde zeebaars, rijke salades met zeevruchten en inktvis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top