Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,95

Bodega Pateiro
el Patito Feo 2020
Ribeiro DO

Onderscheidende wijn uit Galicië!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Bodega Pateiro

BODEM

Wijngaarden gelegen in de Avia Vallei. Treixadura-stokken van 17 jaar oud. Bodem bestaat uit graniet met een toplaag van zand en leem.

VINIFICATIE

Handmatige oogst. Vergisting op RVS cuves op een temperstuur van 16 - 18 °C. Deels rijping 'sobre lías' ('sur lie') op vaten van 300 liter.

DRUIVEN

100% Treixadura

KLEUR

Zilvergrijs met een licht gouden schakering

NEUS

Onderscheidende neus (toegegeven, het referentiekader voor wijnen op basis van de Treixadura-druif is beperkt) met kruiden, mineraliteit/natte stenen (volop bodeminvloed!) en gekonfijte citrusvruchten. De rijping 'sur lie' draagt bij aan de intensiteit van de geur. Ook witte bessen en peer. Vrijwel geen invloed van het hout in de neus.

SMAAK

Ranke, maar allesbehalve voorzichtige aanzet. De wijn neemt met enthousiasme de gehele mond in beslag. Milde zuren. Hier wat meer plaats voor de effecten van de houtrijping; de wijn komt zeer solide over en de vatrijping draagt daar aan bij. Een breed uitwaaierend smakenpalet. Spanning en verleiding bewegen de wijn richting de eindeloos lange finale.

CULINAIR

Groot culinair potentieel, dus aanbevolen als dinerwijn: lauwwarme, spetterverse kreeft, wilde tarbot tussen huid en graat gegaard, tartaar van Noordzee-zalm of tonijn. Maar ook een nieuwe haring, vers van het mes, is smullen gegarandeerd.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top