Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,95

Bodega Pateiro
el Patito Feo 2019
Ribeiro DO

Mineraliteit, spanning, verleiding, smaakkracht etc. Het is allemaal van toepassing op dit 'lelijke eendje'.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Bodega Pateiro

BODEM

Wijngaarden gelegen in de Avia Vallei. Treixadura-stokken van 15 jaar oud. Bodem bestaat uit graniet met een toplaag van zand en leem.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op 29 september 2018. Vergisting op RVS cuves op een temperstuur van 16 - 18 °C. Deels rijping 'sir lie' op vaten van 300 liter.

DRUIVEN

100% Treixadura

KLEUR

Vrijwel kleurloos. Een zilvergrijze schakering onderscheidt 'm van bronwater.

NEUS

Net als jaargang 2018 geeft de wijn zich niet direct bloot. Dat zien we vaker overigens bij wijnen met langdurig gistsporencontact. Enig geduld is hier een vereiste (indien u daar niet over beschikt: karafferen!). Het houtgebruik is hier kundig toegepast, want het effect van de rijping op barriques draagt de wijn als het ware in plaats van dat het een 'dekentje' over de wijn vormt. Naarmate de tijd verstrijkt wordt de wijn aromatischer. De bodeminvloed wordt groter en wit fruit (bessen, Poire Williams) komt naar de voorgrond. Ook de geur van de ongekookte koppen van witte asperges. Bewonderenswaardig eigen karakter.

SMAAK

Ongekend zuivere entree en nu iets meer ruimte voor het hout. Volop mineraliteit (natte stenen!), een breed uitwaaierend smakenpalet. Spanning en verleiding bewegen de wijn richting de eindeloos lange finale.

CULINAIR

Groot culinair potentieel, dus aanbevolen als dinerwijn: lauwwarme, spetterverse kreeft, wilde tarbot tussen huid en graat gegaard, tartaar van Noordzee-zalm of mediterraanse tonijn. Maar ook een nieuwe haring, vers van het mes, is smullen gegarandeerd.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top