Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€28,50

Bodega Pateiro
Anfora 2019
Ribeiro DO

De tegenpool van een vette Chardonnay; dit is zo gracieus en verfijnd dat we haast geen referentie kunnen bedenken. Contrastrijk als de allergrootste Chenin Blanc uit de Loire (Savennières) en zuiver als de allerbeste (Duitse) Riesling.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Bodega Pateiro

BODEM

Wijngaard gelegen op een hoogte van 150 meter boven zeeniveau. Bodem van graniet.

VINIFICATIE

Cuvée Anfora is, de naam laat weinig aan de verbeelding over, opgevoed op amforen. Na de vergisting rijpt de wijn 11 maanden op deze aardewerk kruiken.

DRUIVEN

Loureira en Treixadura

KLEUR

Vrijwel kleurloos; wit met een zilvergrijze schakering.

NEUS

Rijping op amforen geeft een heel andere beleving in de neus (en smaak!) dan rijping op houten vaten. Dat blijkt hier wel. Sensationele neus! Krijt, kalk, wit fruit zoals witte (kruis)bessen, gele kiwi, peer en ook de bodem van graniet spreekt. Volop mineraliteit (natte stenen), een regenbuitje en ook iets zilts kunnen we de wijn niet ontzeggen. Volop ontwikkeling in het glas onder invloed van zuurstof; na verloop tijd komen er bladkruiden zoals munt en basilicum naar voren.

SMAAK

Verkwikkende aanzet, volop frisheid en een duidelijke zuurgraad. De associatie met de bite in een Granny Smith-appel is snel gemaakt; een zoete frisheid manifesteert zich in de mond. Toch is de wijn beendroog in de finale. Een finale overigens die zonder einde lijkt... Rank en gracieus, maar wel degelijk voorzien van een grote mate van kracht.

CULINAIR

Misschien wel het beste om er niets bij te serveren. Nou vooruit, een half dozijn oesters per persoon dan.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top