Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€27,50

Bodega Pateiro
Anfora 2018
Ribeiro DO

In de wereld van onder invloed van succesvolle, breed verspreide technische benadering, waardoor toch steeds meer wijnen op elkaar gaan lijken, een ontroerend authentieke verschijning.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Bodega Pateiro

BODEM

Wijngaard gelegen op een hoogte van 150 meter boven zeeniveau. Bodem van graniet.

VINIFICATIE

Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 11 maanden op amfora's.

DRUIVEN

Loureira en Treixadura

KLEUR

Witgoud met een zachte, smaragd-groene glas.

NEUS

Even onderscheidend als fascinerend in de hoogst originele, aromatische uitdrukking. Sap van stenen en het sap van rijpe vruchten. Rokerige vuursteen, florale natuurzeep en groene olijven. Wat een formidabel ademende frisheid in het boeket. Een onbeperkte afwisseling in de loskomende aroma's – hier blijf je aan ruiken en opsnuiven. Verfijnde wijnmaaktechnieken worden uitgewisseld en hier toegepast lijkt dit het eigen karakter alleen maar te versterken.

SMAAK

Briljante anti-pool van de ambitieuze, grote Chardonnay-wijnen. Schoon in de meest pure vorm – kracht zonder vet – smaak- en contrastrijk als de allerbeste Chenin Blancs en Rieslings. Mondschonend, concessieloos en ascetisch in de lengte bewegend. Limoenschil en gele pompelmoes – de lengte is niet meetbaar.

CULINAIR

Zo'n wijn in handen van begaafde koks... dat moet spektakel opleveren. Zee-egels, verfijnde oester-bereidingen met respect voor de hoofdrolspeler, de oester. Geroosterde kreeft.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top