€8,50

Bodega Langa

Pasion 2017

Calatayud DO

Haast ongelooflijk dat dit aangeboden kan worden voor deze prijs. Blind geproefd zouden we het houden op een (minstens) twee maal zo dure Tempranillo uit Ribera del Duero.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Aragón

WIJNMAKER

Bodega Langa

BODEM

Gelegen op zo'n 700-800 meter hoogte, staat dit wijngebied bekend als "Los Yermos". De regio lijkt nog het beste op een groene oase in een bruine woestijn. De bodem is zeer droog en arm met veel kruiden, maar de wijnstokken (25-40 jaar oud) doen het hier uitstekend.

VINIFICATIE

Manuele oogst. Temperatuur gecontroleerde vergisting in inox vat @ 25°C met autochtone gisten. Nadien een malolactische fermentatie in eikenhouten vat. Opvoeding op Amerikaans eikenhouten vat gedurende 4 tot 6 maanden, en nadien een flesrijping van meer dan 6 maanden.

DRUIVEN

100% Garnacha.

KLEUR

Superkleur: wat een vitaliteit! Intens paarsrood met enige transparantie. De invloed van het eikenhout is niet waarneembaar in kleur.

NEUS

De wijnen van Bodega Langa vormen een zeer constante factor in het assortiment. Ook deze jaargang Pasion is weer herkenbaar 'uit duizenden'. De signatuur van Langa: donker, optimaal rood en zwart fruit verpakt omgeven door krachtige houttonen. Pruneaux d'Agen, houtteer en Madagascar-vanille. De wijn ademt een zekere warmte, het niet geheel onschuldige alcoholpercentage draagt daar ook aan bij.

SMAAK

Direct mondvullende aanzet en de wens om indruk te maken is direct daar. Wat een smaakrijk en indrukwekkende wijn blijft dit toch (zeker met in het achterhoofd de prijs die ruim onder de € 10,- ligt). Zwoelrijp en optimaal geconcentreerd, maar geesnzins machtig of overdadig. Krachtige tannine-structuur, maar dankzij de zoetimpressie en de rijpe vruchtentonen is er van drogende of stugge tannines geen sprake. Alcohol zit perfect versmolten in het geheel. De lengte? Die is lang, heel lang.

CULINAIR

Zeer degelijke, Mediterrane eetwijn met een brede inzetbaarheid. Gerechten met een zekere smaakconcentratie en "power" verdienen de voorkeur. Argentijnse entrecôte van topniveau, lamskoteletjes van de grill of een cote-de-boeuf van de bbq.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top