Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Bodega Langa
Frenesi 2018
Calatayud DO

Cuvée Frenesi is een biodynamische wijn van Bodegas Langa.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Aragón

WIJNMAKER

Bodega Langa

BODEM

De wijngaarden, beplant in 1988, liggen op een hoogte tussen 800-900 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geplukt en na de pluk volgt een strenge selectie. Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves; er wordt uitsluitend gewerkt met druif-eigen gistculturen. Rijping van 4 tot 6 maanden op barriques (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en aansluitend 6 maanden rijping op fles alvorens de wijn het domein verlaat.

DRUIVEN

Merlot, Garnacha, Cabernet Sauvignon en Shiraz

KLEUR

Paarsrood met een mahonie schakering.

NEUS

Onmiskenbaar Spaans en onmiskenbaar Langa. Forse houttonen, maar de wijn kan het hebben/dragen. Roostertonen, Madagascar-vanille en houtteer, maar ook de puurste chocolade en vers gebrande espressobonen. Donkere vruchten (gedroogde pruimen, vijgenconfiture). Volop ontwikkeling in het glas onder invloed van zuurstof.

SMAAK

Massieve, kloeke aanzet en eenmaal in de mond blijft het fors kauwen. Uiterst solide tanninestructuur, beklijvend, maar wel goed omlijst met sap. Ook hier is de houtinvloed goed waarneembaar. "Elegantie" en "nuance" zijn hier niet de sleutelwoorden, "kracht" en "vurig" zijn dat zeker wel! Fors alcoholgehalte (15%), maar dat zit wonderlijk goed verweven in de wijn.

CULINAIR

Een hartverwarmende wijn als dit verlangt ófwel naar regenachtige herfstavonden ófwel naar krachtige vleesgerechten bereid in de buitenlucht. Stoer rundvlees van de grill, een vetrand is geen bezwaar. Ook stoofgerechten (lam, rund).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top