Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Bodega Cerrón
Remordimiento 2018
Jumilla DOP

Assemblage van Monastrel/Mourvèdre en Syrah. Min of meer mondiale druiven, maar de Spaanse wortels worden niet verloochend.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

Een deel van de Monastrell-druiven komt van het perceel La Calera; stokken van 80-110 jaar oud op een hoogte van net geen kilometer (!) boven zeeniveau. Neerslag is hier een schaars goed; de wortels moeten diep de bodem in op zoek naar vocht en voeding.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven. Zeer geringe opbrengst per druivenstok wat leidt tot een optimale concentratie. Vinificatie op eikenhout.

DRUIVEN

Monastrell en Syrah

KLEUR

Paarse, vitale kleur met de schakering bordeaux-rood.

NEUS

De expressie van een heel serieuze wijn. Dit is duidelijk van een ander kaliber dan cuvée 'El Tiempo que nos une'. Door toevoeging van de Syrah-druif lijkt de wijn wat strenger te worden. De stokken zijn 80-110 jaar oud en dat vertaalt zich in een lage, maar zeer geconcentreerde opbrengst. Confiture van zwarte bramen en bessen, iets rokerig, Arabica-boontjes en houtteer.

SMAAK

Genereuze aanzet, minder streng dan de neus doet vermoeden. Het tijdens de vinificatie ingezette eikenhout komt nu wat geprononceerder naar voren dan in de neus. Volop smaakconcentratie die uitmondt in een lang aanhoudende finale. Geringe zuurgraad, spannend reliëf en een solide tanninestructuur. Opvallend goede verteerbaarheid!

CULINAIR

In de Kerstbrochure presenteerden we twee gerechten uit de basale Spaanse keuken: conejo confitado, chuletón. Perfecte matches, maar schroom niet om wat anders te serveren.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top