Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Bodega Cerrón
Remordimiento 2020
Jumilla DOP

Je moet er van houden, zo'n dikke stijl Chardonnay, maar als dat het geval is, dan val je hier wel met je neus in de boter!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

De druivenstokken staan op een plateau op 800 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst komt de vergisting spontaan op gang dankzij druifeigen, wilde gisten. De natuur mag dus niet alleen in de wijngaard haar gang gaan, maar ook tijdens de vinificatie wordt er zo min mogelijk ingegrepen of gestuurd. Na vergisting rijpt de wijn gedurende twee maancyclussen op barriques van Frans eikenhout.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

De kleur is duidelijk beïnvloed voor de houtlagering: geelgoud.

NEUS

Onmiskenbaar Chardonnay en onmiskenbaar een wijn met een forse houtlagering! Op de dag dat uw proevend scribent de wijn beoordeeld is het somber en mistig buiten, dan is dit type Chardonnay dé wijn! Room, roomboter, vanille, toast, Werthers Echte (!), noem alle clichématige eigenschappen maar op, en deze Remordimiento beschikt er over. Modelwijn!

SMAAK

Volle, wulpse en wat vette aanzet. Precies het type waar veel liefhebbers, maar ook veel tegenstanders (de zgn. ABC-beweging) van zijn. Mondvullend, maar dankzij de goed gedoseerde zuren toch heel behoorlijk verteerbaar. Behoorlijke smaakconcentratie en wat reliëf. Fractie zilt in de finale. Een beetje minder alcohol dan vorige jaargang (0,5% minder) en dat komt dergelijke wijnen eigenlijk altijd ten goede.

CULINAIR

Gevogelte in een romige saus (kip met dragon en room!), in roomboter gebakken sliptongen, kort gegrilde kreeft.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top