Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Bodega Cerrón
Remordimiento 2018
Jumilla DOP

De biodynamische leer komt hier op de hoek kijken: na vergisting rijpt de wijn gedurende 2 maancyclussen op barriques van Frans eikenhout.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

De druivenstokken staan op een plateau op 800 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst komt de vergisting spontaan op gang dankzij druifeigen, wilde gisten. De natuur mag dus niet alleen in de wijngaard haar gang gaan, maar ook tijdens de vinificatie wordt er zo min mogelijk ingegrepen of gestuurd. Na vergisting rijpt de wijn gedurende twee maancyclussen op barriques van Frans eikenhout.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Krachtige gele kleur, duidelijk beïnvloedt door de houtrijping.

NEUS

De neus is duidelijk door het hout gemarkeerd, maar de houtrijping is niet dominant. Toast, rokerig en caramel, maar ook duidelijke vruchten- en zuiveltonen. Kweepeer, blanke rozijnen en gedroogde steenvruchten. Echte boerenboter.

SMAAK

Zijdezachte en compleet mondvullende aanzet. Heerlijk rijk en genereus, maar dankzij met de meesterhand getemde zuren, is het allesbehalve log of massief. Stevig dus, maar wel precies en gebalanceerd. Als een corpulente koorddanser... Indrukwekkend hoe lang de wijn blijft nagalmen in de mond. Net als bij kleine broer 'Todo Sobre Mi' ook hier weer een plezierig laag alcoholgehalte: 12,5%.

CULINAIR

Gevogelte in een romige saus (kip met dragon en room!), in roomboter gebakken platvis, kort gegrilde kreeft.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top