Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,95

Bodega Cerrón
RABIA 2018
Jumilla DOP

Fabuleus rood op heel hoog niveau. De prijs staat in schril contrast met de kwaliteit van de wijn. Doe er uw voordeel mee ;-)

VOORRAADSTATUS

Tijdelijk niet leverbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

Wijngaard gelegen op 1000 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

Handmatige oogst van relatief jonge stokken (18 jaar). Vergisting op eikenhout (!), daarna nog rijping van 12 maanden op barriques. Biologische werkwijze.

DRUIVEN

100% Petit Verdot

KLEUR

Fraaie robijnrode kleur met een donkere kern.

NEUS

Dit ademt luxe en ambitie. Hier is echt alleen het allerbeste oogstmateriaal gebruikt en de vinificatie moet op Grand Cru niveau zijn geweest. Zwarte bessen, confiture van kersen, bramen, maar ook roostertonen, een espresso van vers gebrande boontjes, pure chocolade etc. Superverleidelijk!

SMAAK

Zwoelrijpe aanzet waarin de herkomst van de wijn bepaald niet wordt gecamoufleerd. En dat is ook nergens voor nodig! Heerlijk 'luxe' smaakexplosie; echt op Grand Cru niveau. Goed gedoseerde houttonen; van overdaad is hier totaal geen sprake. Vlezig en 'compact' en dankzij de zachte tannines heel erg benaderbaar. Dit is gemaakt met de grootste ambitie, maar niet met de wens om de internationale wijnschrijverij te imponeren.

CULINAIR

Een op oven vuur geroosterde en met vet dooraderde côte-de-boeuf is wel de eerste gedachte bij een dergelijke wijn. Liever vegetarisch? Gerechten met geroosterde groenten (paprika, aubergine, maar ook prei bijvoorbeeld) gaan hand-in-hand met deze Rabia.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top