Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,75

Bodega Cerrón
El tiempo que nos une 2019
Jumilla DOP

Goed te weten: alle wijnen van Bodega Cerrón zijn biologisch gecertificeerd.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst en de vergisting start spontaan dankzij de van nature op de schil aanwezige gistcellen. Zowel de vergisting als de rijping vindt plaats op grote houten foeders van 5000 liter

DRUIVEN

100% Monastrell ( = Mourvèdre)

KLEUR

Vitaal paars met een mooie transparantie.

NEUS

De eigenheid van het label vinden we ook in de wijn. Dit is niet gemaakt om te imponeren, maar heeft juist een heel eigen karakter. Donkere vruchten als vijg en dadel, vers en gedroogd, maar ook eucalyptus en zwarte bessen. Iets medicinaals kunnen we de wijn niet ontzeggen, maar dat komen we juist ook bij de grootste wijnen op basis van deze druif tegen. Denk aan de rode wijnen van Domaine Tempier!

SMAAK

Verfijnde en optimaal sappige aanzet met het zoetfrisse van zwarte bessen. Heerlijke combinatie van twee haast tegenovergestelde eigenschappen: zoetheid en frisheid. Krokante, smakelijke tannines. Niet drogend, maar ze voorzien de wijn wel van een uitdagend reliëf. Alcoholpercentage van 14% is passend bij het type wijn en de zonovergoten regio van herkomst.

CULINAIR

Dergelijke wijnen schikken zich gemakkelijk naar hun culinaire tegenspel. Allereerst twee authentieke Spaanse gerechten: rabo de toro, cerdo asado. Minder avontuurlijk ingesteld? Geen punt. Vrijwel alles (wit, roze en rood vlees, groenten) van de grill of BBQ.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top