Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Bidoli
Pinot Grigio Rosé 2019
Delle Venezie DOC

Verteerbaarheid staat voorop bij deze rosé op basis van de Pinot Grigio.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Bidoli

BODEM

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Pinot Grigio

KLEUR

Bleek grijsroze; eenmaal in het glas niet gemakkelijk van een witte Pinot Grigio te onderscheiden.

NEUS

Strak en schoon met florale en appel-aroma's.

SMAAK

Knappe frisheid in een gemakkelijk vloeiende materie met een uitzonderlijk verkwikkend en dorstlessend bronwater-effect. Alcohol is niet bespeurbaar en de wijn is uitermate licht verteerbaar. Hierdoor lijkt hij iets aan vulling te ontberen maar biedt toch een verrassende lengte. De mondschonende frisheid zorgt voor plezier en genieten op momenten dat meer volumineuze wijnen met vermoeidheid geassocieerd en dus vermeden worden.

CULINAIR

Eindelijk eens een wijn die zonder culinair tegenspel 100% tot uitdrukking komt – ideaal als compagnon vanuit een geschikte (buiten)locatie met ondergaande zon.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top