Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,95

Bidoli
Pinot Grigio 2020
Friuli Grave DOC

Een ijzersterke waarde in het assortiment van Bidoli; dat maakt deze jaargang wederom duidelijk.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Friuli

WIJNMAKER

Bidoli

BODEM

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

VINIFICATIE

Zowel mechanische als handmatige oogst. Er volgt dat een koud inweekproces gedurende 12 uur op 10 graden C. Het sap vergist met behulp van geselecteerde gist op een temperatuur van 16-18 graden C. Na afloop van de gisting rijpt de wijn gedurende 4 maanden in contact met de eigen gistsporen, die een keer per week opgeroerd worden. De appelmelkzurengisting wordt tegen gehouden resp. geblokkeerd. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling ter stabilisering en wordt geklaard en gefilterd.

DRUIVEN

100% Pinot Grigio

KLEUR

Bleekgeel met een licht groene zweem.

NEUS

Subtiel florale neus met volop nuance en vruchtenschakeringen. Tropische vruchten, gekonfijte citruszest, steenfruit zoals perzik en wat appel. Ook natuurzeep, lentebloesem en een fractie anijs.

SMAAK

Strakke aanzet en aansluitend een aardig breed smaakoppervlak in de mond. Zeker wanneer zuurstof de kans krijgt in de mond te komen. Dankzij een ferme zuurgraad wordt er gewaakt voor een wee mondgevoel. Opvallend hoe dicht dit bij de verse druif staat; de wijn heeft echt iets 'druivigs' en dat zien we niet vaak.

CULINAIR

Perfecte disgenoot van salades met gerookte vis of gevogelte. Maar zeker ook bij groenten van de grill of een lasagna van courgette, aubergine, tomaat etc. Goed te weten: als apéro doet ie het ook uitstekend!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top