Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,25

Bernard Schneider
Pinot Gris 2020
Alsace AOC

Echt een feestje hoor, zo'n klassieke Pinot Gris. Echt populair is deze stijl niet (meer) en dat is wonderlijk (en zonde!). De rijpheid is een genot in de mond! Proberen!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

De familie Schneider bezit ongeveer 10 ha aan wijngaarden, gelegen in en rondom Ammerschwihr.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst (september) en zacht geperst. Na onttroebeling van de most (débourbage) start de vergisting (met temperatuurcontrole).

DRUIVEN

100% Pinot Gris

KLEUR

Bleekgeel met een groene schakering.

NEUS

Direct uit de fles lijkt de wijn wat verlegen, maar zodra er ook maar even contact met zuurstof is geweest (flink walsen in het glas volstaat), dan komen de kenmerkende eigenschappen van de Elzasser Pinot Gris vanzelf naar voren. Wat exotische vruchtentonen, steenfruit, maar ook druiven, amandelspijs en champignon. Een heel voorzichtig rokerige toets maakt het compleet.

SMAAK

Echt rijpe, sensationele aanzet. De wijn is wat molliger/lobbiger van structuur dan bijvoorbeeld de Pinot Blanc van dezelfde wijnmaker. Zeker niet strak droog (het achteretiket bevestigt dat: 14 gram restsuiker per liter), maar het blijft - zeker voor Elzas-begrippen - aan de droge kant van het Pinot Gris-spectrum. Goede lengte!

CULINAIR

De wijn kan zowel pikante en exotische (Peking, Thai, India) als machtige (pastei van lever) gerechten goed begeleiden. Met Madras-kerrie gebakken langoustines is eveneens een gedroomde combinatie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top