Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,95

Bernard Schneider
Pinot Gris 2018
Alsace AOC

Uit de moderne, Europese keukens met jonge, creatieve chefs met een “zoete” opvoeding, komen ook nogal eens gerechten met zoet/zout/pikant-contrasten en daar gaat deze wijn heel goed bij.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

De familie Schneider bezit ongeveer 10 ha aan wijngaarden, gelegen in en rondom Ammerschwihr.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst (september) en zacht geperst. Na onttroebeling van de most (débourbage) start de vergisting (met temperatuurcontrole).

DRUIVEN

100% Pinot Gris

KLEUR

Bleek strogeel met een grijze zweem.

NEUS

Discreet en nauwkeurig. Frisrijpe vruchtentonen (peer en appel/golden-delicious). Dus niet het zwoele, overweldigende (en soms zelfs bedwelmende!) van de zeer rijpe 'grijze Pinots'. Laten we het een moderne Elzas-stijl noemen.

SMAAK

Het zoete van de onvergistte restsuiker valt als eerste op – voor de een meteen verleidelijk voor de ander mogelijk toch wat aan de zoete kant. Dat zoete contrasteert wel heel goed met de wijnzuren en de subtiele bitterheid en die combinatie zorgt dan weer voor een zekere spanning. Het alcoholgehalte blijft aardig bescheiden en zo hebben we toch een goed verteerbare, speelse Pinot Gris met een fractie restzoet.

CULINAIR

De wijn kan zowel pikante en exotische (Peking, Thai, India) als machtige (pastei van lever) gerechten goed begeleiden. Met Madras-kerrie gebakken langoustines is eveneens een gedroomde combinatie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top