Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Bernard Schneider
Pinot Blanc 2019
Alsace AOC

De Pinot Blanc is van nature geen uitbundig type; de Schneiders hebben er toch een meer dan overtuigende wijn van weten te maken.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

De familie Schneider bezit ongeveer 10 ha aan wijngaarden, gelegen in en rondom Ammerschwihr.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst (september) en zacht geperst. Na onttroebeling van de most (débourbage) start de vergisting (met temperatuurcontrole).

DRUIVEN

100% Pinot Blanc

KLEUR

Bleekgroen met een schitterende grijs-zilveren gloed.

NEUS

Zo’n kraakverse jaargang Pinot Blanc laat de proever kennis maken met werkelijk alle facetten van de druif: wit/geel fruit als wijngaardperzik en witte bessen maar ook barstensvol florale tonen van de witte roos en een weide vol lentebloesem. Tel daarbij op: aspergenat en een subtiele romigheid (creme fraiche). Er is knap gewaakt voor een (te) overdadig parfum. De Pinot Blanc is van nature geen uitbundig type; de Schneiders hebben er toch een meer dan overtuigende wijn van weten te maken.

SMAAK

Heerlijk rijpe, gulle aanzet zoals te verwachten van een wijn uit dit herkomstgebied. Mondvullend en genereus, maar het blijft bekoorlijk fris. De wijn biedt spanning en reliëf en enig tegenspel (niet te zwaar) is wenselijk. Prima vulling en dito finale! Restsuikergehalte is gering en zeer verantwoord. Kanttekening: de wijnen uit de Alsace zijn minder uitbundig dan een decennium geleden. Dit is juist fraai droog gevinifieerd (bravo!), laten we het een “moderne, mondiale stijl” noemen.

CULINAIR

Op de eerste plaats natuurlijk een aspergewijn van formaat. Maar veel meer is mogelijk: van gevogelte tot vis en van een rijkgevulde salade (met bijv. gerookte forel) tot een klassiek bereide quiche Loraine.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top