Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Bernard Schneider
Muscat 2017
Alsace AOC

In deze wereld van grote wijnen in overtreffende trap qua concentratie en rijkdom, is dit een verademing. Vin de soif, vin plaisir, vin de caraffe, vin d'amis: kortom een opvallend “dienstbare” wijn die weinig aandacht vraagt en toch een heel belangrijke rol speelt.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Muscat

KLEUR

Bleek strogeel.

NEUS

Discrete, vermoedelijk bewust discreet gehouden, Muscat-expressie (12% alc.!). Fijne, vluchtige bloementonen met de acaciabloesem als de druif-uitdrukking. Boterbloemen en verse boter.

SMAAK

In de smaakstructuur komt de Muscat-druif helemaal tot uitdrukking in een bewust licht (verteerbaar) gehouden materie. Krokant, knap fris en voorzien van een subtiele bitterheid. Het bescheiden zoet (7 gram restsuiker) verbindt het allemaal tot een toegankelijk en aantrekkelijk en verkwikkend en dorst lessend geheel. Heel bijzondere ervaring omdat heel veel Muscats eerder fors geparfumeerd met meer alcohol en minder zuren door het leven gaan.

CULINAIR

Uitermate geschikt als aperitief, terraswijn en als begeleider van asperges, wat rijkere salades met zeevruchten en zeker ook pikantere gerechten uit de exotische keukens.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top