Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,50

Bergerie de l'Hortus
2020 Blanc
Val de Montferrand IGP

Niet gemakkelijk dit uit te spugen tijdens een proefsessie, lekker zeg!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine de l'Hortus

BODEM

Bruine bodem met slibgronden van het Kwartair, met kalkhoudende mergel, verpulverde rots in de vorm van losse stenen met kalksteen fragmenten onder de klif. Zachte helling. Hoogte 120 m. Relatief koel en vochtig voor een mediterraan klimaat.

VINIFICATIE

De druiven worden direct geperst (met uitzondering van de Roussanne-druiven, die ondergaan een 24 uur durend inweekproces). Gisting op lage temperatuur (17-18 graden C) op roestvrijstalen cuves gedurende 4 weken.

DRUIVEN

Petit Manseng, Muscat, Bourboulenc, Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc, Roussanne, Viognier en Chardonnay

KLEUR

Subtiel geel gekleurde wijn; iets mat.

NEUS

De verwachting is mogelijk dat een veelheid aan druiven (8 in dit geval) de proever/drinker direct het bos in stuurt... Niets is minder waar: dit is kundig gevinifieerd en enkele druiven springen er zonder meer uit. Petit Manseng en de beide Sauvignons zorgen voor een grote mate van frisheid (citrus, groene appel, gelei van kruisbessen). De meer aromatische rassen Muscat, Roussanne en Viognier dragen bij aan de expressiviteit en dan met name aan het weelderige, subtiel florale karakter.

SMAAK

Eenmaal in de mond is het al evenzo: ieder afzonderlijk druivenras draagt bij aan het succes. Forse zuurgraad (van o.a. SB), maar daar staat een grote dosis vulling tegenover die wordt 'veroorzaakt' door de andere druiven. Smakelijk glas wijn met een voorbeeldige balans! Grote lengte; zo groot zelfs dat het lijkt dat de wijn de mond helemaal niet wíl verlaten...

CULINAIR

Vorstelijke en toch aardig verkwikkende eetwijn op niveau, voorzien van groot culinair potentieel: de beste (platte) oesters, nieuwe haring en asperges. Het beste, verse uit de zee: van kreeft tot Saint Pierre. Breed scala aan zachte korst-kazen (waaronder geitenkaas).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top