Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€114,50

AR Lenoble
Les Aventures
GC Bl. de Blancs-Chouilly

Absoluut een bijzondere wijn-/champagne ervaring. Doen, al is het maar voor één keer!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne

WIJNMAKER

Champagne AR Lenoble

BODEM

Gelegen binnen de beste, geclassificeerde Champagne Crus en aangeplant op percelen met een bijzonder goede ligging, brengt deze wijngaard (stokken met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar) elk jaar druiven van enorm hoge kwaliteit. De perfectie ervan wordt bepaald door de meteorologische variaties.

VINIFICATIE

De druiven worden nog met de hand geplukt teneinde trossen niet te beschadigen. Zodra ze geplukt zijn worden ze gestuurd naar een van de drie houten, verticale persen, kenmerkend voor de Champagne-traditie. Door het C.I.V.C (Comite Interprofessionnel des Vins de Champagne) als kwalitatief goedgekeurd, verzekeren ze een zachte (niet traumatiserende) persing van de druif en staan garant voor sap van hoge kwaliteit zonder risico dat ze voorzien worden van een zekere bitterheid. 34% van de basiswijnen om deze Champagne te maken is gevinifieerd in eiken vaten. Het blenden van 2 grote jaren om tot deze Champagne te komen is een geheim van de makers.

DRUIVEN

100% Chardonnay.

KLEUR

Stralend en lichtgevend goudgeel. De mousse is zowel luchtig als hecht en de belletjes extreem fijn.

NEUS

Meteen de allure van de echt grote wijn met een subtiele, nobele houtpresentie. De complexiteit kent geen grenzen: appel, peer, abrikoos en kweepeer. Maar ook iets van citrusvruchten (pompelmoes en citroen). De Chardonnay komt tot uitdrukking door de hazelnoten en amandelen. Floraal (pioenroos en kamperfoelie), maar er komt nog zo veel meer los als de tijd in het glas gegund wordt: kaneel, vanille, witte peper, ijzerkruid, jasmijn, lindebloesem…

SMAAK

Rijke, vineuze aanzet en een heerlijke hap in de genereuze, vaste mousse. Prachtig contrast binnen de grote wijncomplexiteit en de verkwikkende frisheid die de wijn elegantie verschaft. Fenomenale lengte. Volstrekt onmogelijk om hier vanaf te blijven. Kan de grootste en veel en veel kostbaardere prestige cuvées met gemak vervangen!

CULINAIR

Zowel aan- als buiten tafel een grote ervaring. Aan tafel bij: tarbot met bospaddestoelen, kwartel met een fijne wijnsaus, gesauteerde Sint Jakobsvruchten met wat kaviaar.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top