Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Amastuola
Primitivo 2019
Puglia IGP

Onmiskenbaar Primitivo uit Puglia: rijp en genereus.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Puglia

WIJNMAKER

Amastuola

BODEM

De wijngaarden (ruim 100 ha in totaal) zijn gelegen op een plateau dat zo'n 200 meter boven zeeniveau ligt. Alle percelen zijn voorzien van een druppelirrigatiesysteem; op die manier kan -tijdens langere periodes van droogte- op een verantwoorde en spaarzame wijze met water worden omgesprongen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst half september. Voor de zachte kneuzing worden de druiven ontsteeld en dan volgt de vergisting op RVS-cuves Tijdens de rijping wordt micro-oxygenatie toegepast: het toevoegen van zuurstof om de tannines al in deze fase wat af te ronden.

DRUIVEN

100% Primitivo

KLEUR

Donkerrood met een mahonie gloed aan de randen van het glas.

NEUS

De warmte van de geboortegrond van de druiven stijgt langzaam uit het glas... Heerlijk weelderige en 'dikke' neus. Volop zondoorstoofd rood fruit en houtachtige kruiden als tijm en rozemarijn. Dit jaar ook wat dennenhars in de neus. Geen hout tijdens de vinificatie, dus het is puur fruit wat de klok slaat. Indrukwekkende puurheid.

SMAAK

Zwoele, maar zeker niet te zoete aanzet. Rijp, gul en genereus is het zeker, maar er zijn wijnen uit deze streek op de markt die echt te rijp (lees: zoet) zijn. Dat is hier niet het geval: voldoende frisheid en smaakvariatie. De tannnines zijn verpakt in een fluwelen handschoen. Heel solide glas wijn dat aan tafel bij met name stoofgerechten en rood vlees op z'n plek is. Goede lengte.

CULINAIR

Verfijnde dinerwijn die door de forse smaakkracht behoorlijk wat tegenspel kan verdragen. Met name stoofgerechten zijn een perfecte partner: traag gegaard konijn, een rijk gevulde runderstoof of ossobucco.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top