€11,50

Amastuola
Primitivo 2016
Puglia IGP

Bewonderenswaardig hoe men in dit klimaat toch nog een bekoorlijke frisheid in de wijn heeft kunnen krijgen. Dat verdient niets dan lof!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Puglia

WIJNMAKER

Amastuola

BODEM

VINIFICATIE

Handmatige oogst half september. Voor de zachte kneuzing worden de druiven ontsteeld en dan volgt de vergisting op RVS-cuves Tijdens de rijping wordt micro-oxygenatie toegepast: het toevoegen van zuurstof om de tannines al in deze fase wat af te ronden.

DRUIVEN

100% Primitivo

KLEUR

Prachtige 'volle' paarse kleur met een mahonie schakering.

NEUS

De warmte van de geboortegrond van de druiven is direct waarneembaar in de neus: een heerlijk rijpe vruchtenweelde! Rood en zwart fruit in zowel verse, gedroogde als verwerkte (denk aan confiture) vorm. Ook een forse dosis specerijen als kaneel, peper en zelfs kardemom.

SMAAK

De aanzet is zacht als satijn en dat wordt met name veroorzaakt door de haast gepolijste tannines. Ook hier is de warmte weer goed waarneembaar, maar voor zoetheid is knap gewaakt. Het gulle karakter, de wijn neemt direct beslag van de gehele mond, maakt dit tot een wel heel comfortabele, haast gemakkelijke wijn. Ondanks de warmte beschikt de wijn over een bekoorlijke zuurgraad en juist daardoor blijft het, slok na slok, aantrekkelijk.

CULINAIR

Verfijnde dinerwijn die door de forse smaakkracht behoorlijk wat tegenspel kan verdragen. Met name stoofgerechten zijn een perfecte partner: traag gegaard konijn, een rijk gevulde runderstoof of ossobucco.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top