€22,00

Domaine Antonin Guyon

Pinot Noir 2015

Bourgogne AOC

We schreven het al eerder en 2015 brengt opnieuw op zeer overtuigende wijze de bevestiging: onnavolgbaar op het gebied van verteerbaarheid, intens plezier en verfijning. Deze (heel goed betaalbare) rode Bourgogne biedt opvallend veel van hetgeen de volstrekt onbetaalbare wijnen met grote namen uit deze streek te bieden hebben.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Domaine Antonin Guyon

BODEM

De percelen voor de Bourgogne AC van Guyon liggen verspreid over de villages Pernand-Vergelesses, Savigny-lès-Beaune en Aloxe-Corton. In totaal aan oppervlakte zo'n 2 ha; de bodem is rijk aan kalk en klei.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt nog een strenge selectie bij binnenkomst. Vergisting gedurende 10 dagen in open houten kuipen met regelmatige onderdompeling van de 'hoed' (pigeage) voor meer extractie. Voorts een rijping van 12 maanden in grote houten foeders.

DRUIVEN

100% Pinot Noir.

KLEUR

Superbe pinot-kleur - krachtig, transparant en stralend kersrood.

NEUS

Zeer puur en 100% herkenbaar druivenkarakter met discrete houtinvloed. Rode en zwarte vruchten zoals kers, braam en onmiskenbaar bosbessen. Voorts een subtiele kruidigheid en rokerigheid.

SMAAK

Zeldzaam pure expressie van de Bourgogne-Pinot Noir: verleidelijke krokant, een zijden textuur en een royale sappigheid. Elegante smaakintensiteit met toch een prachtig mondvolume. Natuurlijke, zachte frisheid en gepolijste tannines. Zeldzaam harmonieus geheel. Het geheel eigen karakter va de druif komt volop tot uitdrukking waardoor er sprake is van de combinatie van heel veel plezier en een sterke druiven-expressie.

CULINAIR

Voortreffelijke eetwijn (lunch! Want licht verteerbaar) en een begenadigde begeleider van “blank” vlees (gevogelte, kalf en marcassin/jong wild zwijn) maar ook op de huid gegaarde, harde vis en vegetarische gerechten met gebakken groenten en paddestoelen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top