De eerste rosés van 2021

zijn gebotteld!

Bij het selecteren en inkopen van rosé letten we heel streng op de jaargang en het moment van bottelen. “Hoe frisser/jonger, hoe beter” is ons motto. Uiteraard uitzonderingen daargelaten, in dat geval vermelden we expliciet dat de betreffende rosé een langer leven beschoren is dan één voorjaars-/zomerseizoen. Juist bij rosé mag het dartele fruit spreken en dat is pas echt het geval bij een recente botteling. Bovendien markeert de komst van de eerste rosés het voorjaar, het nieuwe leven, als geen ander! Op deze twee pagina’s een drietal Sauter-klassiekers en een nieuwkomer in het assortiment.

l'Etoile de Mer 2021 Pays d'Hérault IGP

De meest lichtvoetige rosé van het stel is zonder meer l’Etoile de Mer. Cinsault en Grenache Noir vormen hier een perfect duo. De wijn is gul, net niet beendroog terwijl van een storend zoetje absoluut geen sprake is. Voorbeeldige balans! Een eerdere jaargang omschreven we als ‘no-nonsense-rosé’ en die kreet herhalen we met genoegen voor jaargang 2021. Gemaakt om met vrienden te delen! Wat eenvoudig fingerfood binnen handbereik en uw geluk kan niet op…

Famille Maurel 2021 Pays d'Oc IGP

De term ‘kloek’ is ieder jaar weer van toepassing op de rosé van wijnmaker Olivier Ramé (Famille Maurel). Wat fermer gestructureerd dan menig rosé uit de Languedoc, maar daardoor juist onderscheidend. Niet te massief voor bij de borrel in de voorjaarszon, terwijl ie over voldoende kracht beschikt om aan tafel overeind te blijven. Ons persoonlijke favoriete gerecht om er bij te serveren zijn gefrituurde spierinkjes. In een handomdraai gemaakt, smaakrijk en iedereen geniet er van. Maurel Rosé biedt voldoende tegenwicht aan het vettige en zoute karakter van dit gerecht.

Extrême Gris 2021 Coteaux du Languedoc AOP

De eerste rosé uit 2021 die arriveerde dit jaar. En daar waren we maar wat blij mee! Menig consument loopt er mee weg. De frozen bottle draagt bij aan z’n populariteit, maar het is toch echt de inhoud die het ‘m doet. In tegenstelling tot veel rosés uit de Languedoc, is het hier niet de Grenache-druif die aan de basis staat, maar de Mourvèdre. Insiders weten dan dat we te maken hebben met de koningsdruif (!) uit Bandol. En neem van ons aan: als u de fles en herkomstbenaming (en de prijs niet te vergeten) niet zou zien, zou ie door kunnen gaan voor een rosé uit de Provence.

Saurus | Pinot Noir 2021 Patagonié

Bij rosé van de Pinot Noir-druif, denken we natuurlijk direct aan Loire-rosés zoals Sancerre en Menetou-Salon. Dankzij de gerenommeerde herkomstbenaming hangt daar vaak een pittig prijskaartje aan. Maar zoals bekend (toch?) gedijt de Pinot Noir ook heel best in het zuiden van Argentinië. Krokant, verfijnd, rank en gezegend met dat kenmerkende ‘bessige’ karakter van de Pinot Noir-druif. Als het aan ons ligt, noemen we ‘m voortaan ook een Sauter-klassieker… Maar dat mag u natuurlijk bepalen! Ziet u ‘m komend jaar wederom terugkeren in de Lente, dan weten we zeker dat het een blijvertje is. Subliem bij geroosterde tonijn!

L'Etoile de Mer

2021

Mont Baudile IGP

Een wijn om vrienden mee te maken en te delen met vrienden.

Druivenrassen

Cinsault

Grenache Noir

Land / Streek

Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Famille Maurel

2021

Pays d'Oc IGP

Solide glas rosé! Staat ook aan tafel haar mannetje!

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon

Grenache Noir

Land / Streek

Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Extrême

Gris - Passions 2021

Coteaux du Languedoc AOP

Zeer herkenbaar, maar wat 'gevulder' dan voorgaande jaren.

Druivenrassen

Grenache Noir

Mourvèdre

Land / Streek

Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 13,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Saurus

Pinot Noir Rosé 2021

Patagonia

Op het niveau van een goede Sancerre rosé.

Druivenrassen

Pinot Noir

Land / Streek

Argentinië / Patagonia

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 13%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar