CHÂTEAU DU PIN-FRANC - BORDEAUX

Bordeaux op een uitzonderlijk

vriendelijk prijsniveau!

Nog altijd spreekt bij veel wijnliefhebbers de wijnstreek Bordeaux het meest tot de verbeelding wanneer het gaat om rode én witte kwaliteitswijnen. Maar het beeld dat goede bordeaux per definitie ‘duur’ is, is zeker niet juist. De wijnen van Château du Pin-Franc bewijzen het!

Al ruim 100 jaar is de familie Queyrens actief in Bordeaux. De eerste decennia met name als druiventeler, maar sinds de familie in 1968 Château Pillet heeft weten te verwerven, zijn ze actief als producent en brengen ze wijnen onder eigen naam op de markt. Anno 2021 behelst het portfolio van de familie Queyrens niet meer alleen wijnen onder de noemer Château Pillet. Gedurende de jaren wist de familie verscheidene châteaux aan te kopen, waaronder Château Graves du Tich (Saint Croix du Mont) en Château du Pin-Franc (Donzac). Tegenwoordig maken ze wit, rosé, rood, mousserend én dessertwijn. Alles op een, zelfs voor Bordeaux-begrippen, heel vriendelijk prijsniveau.

BLANC

Château du Pin-Franc Blanc bestaat uit gelijke delen Sémillon en Sauvignon Blanc. Door de kortstondige rijping op eikenhout, krijgt de wijn net dat beetje volume mee om 'm te onderscheiden van andere wijnen uit dit deel van Bordeaux. Daar kan van alles bij geserveerd worden: van gerookte vis (heilbot in het bijzonder) tot de bistro-klassieker gepocheerde rogvleugel met gesmolten boter en kappertjes. Maar ook gerijpte geitenkaas is een heel goede mogelijkheid.

ROUGE

Eerder prezen we de rode Pin-Franc aan als “Rank en klassiek en dat voor een bespottelijk lage prijs” en daar staan we nog altijd volledig achter. Merlot is in de meerderheid, aangevuld met 40% Cabernet Sauvignon. Geen overdaad en zeker geen overrijpheid; dit is Bordeaux 'tout court' in een wel heel plezierige verschijningsvorm. Krokant-sappige tannines die de wijn de juiste structuur geven. Dergelijk klassiek, ingetogen rood verlangt naar lokale klassiekers. Denk aan Boeuf à la Bordelaise, steak Bordelaise of een goede parmentier au confit de canard.

Château Pin-Franc

2020

Bordeaux AOC

Een authentieke witte bordeaux. Dat zien (en proeven!) we maar wat graag!

Druivenrassen

Sauvignon Blanc

Sémillon

Land / Streek

Frankrijk / Bordeaux

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

Château Pin-Franc

2018

Bordeaux AOC

Dit is Bordeaux 'tout court'in een wel heel plezierige verschijningsvorm!

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon

Merlot

Land / Streek

Frankrijk / Bordeaux

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 13,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Uitverkocht