Wijn & Wild

Het wildseizoen staat voor de deur! Voor eenieder met enige culinaire interesse, jaarlijks een bijzonder moment en dé gelegenheid om eens lekker uit te pakken in de keuken. Overigens is er gedurende het hele jaar wild verkrijgbaar, maar dat geldt lang niet voor alle soorten. Konijn en duif bijvoorbeeld, worden vrijwel het gehele jaar vers aangeboden, maar voor o.a. hert, haas en everzwijn ligt dat anders. Om de wildstand gevarieerd en evenwichtig te houden, wordt er –terecht!- streng toegezien op de jacht. Speciaal voor de herfst selecteerden we twee wijnen, wit en rood, met volop mogelijkheden op het culinaire vlak.

 

DE WIJNEN

Weingut Rings | Riesling Kalkmergel 2020 | VdP Gutswein Pfalz

Riesling en wild klinkt zo mogelijk niet als de meest voor de hand liggende combinatie. Maar reken maar dat er voldoende geslaagde wijn-spijs-combinaties bestaan. Wat te denken van een gebraden fazantfilet? Eventueel vergezeld door wat langzaam gegaarde zuurkool? Of de Franse klassieker ‘lapin aux pommes’, de betere chefs bereiden dat met een scheutje cider en dan is een Riesling echt een schot in de roos! Vooruit, nog een laatste suggestie: parelhoen (boutjes of filet) met een witte wijnsaus. Na het proberen van 1, 2 of zelfs alle 3 de gerechten, weten we zeker dat ook u voortaan bij wild aan Riesling denkt! En als u dan een Riesling schenkt, denk dan eens aan Kalkmergel Riesling van de broertjes Rings. Ausgezeichnet!

La Spinetta | Cà di Pian 2018 | Barbera d’Asti Superiore DOC

La Spinetta Cà di Pian is een wijn die zich als een ware kameleon schikt naar verschillende wildgerechten. 100% Barbera van de hand van één van de beste wijnmakers van Italië: Giorgio Rivetti. Zijn signatuur is onmiskenbaar waarneembaar: rijp en geconcentreerd, fraai geïntegreerde houttonen en het bloemige ‘parfum’ dat zijn wijnen zo herkenbaar maakt. Net als bij de witte wildwijn, ook hier drie suggesties. 1. Pappardelle met een ragù van wildzwijn. Zo’n stoof vergt wat tijd, maar dan zet u wel een droomgerecht op tafel! 2. Een echte klassieker uit de Franse keuken (dat vindt Rivetti heus geen bezwaar): canard a l’orange. Het zoetfrisse accent in de saus, sluit naadloos aan bij de wijn. 3. Om eens echt uit te pakken: tournedos van hert, geserveerd ‘à la Rossini’. Met ganzenlever en truffel dus…

Weingut Rings

Riesling Kalkmergel 2020

VdP Pfalz

Tja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd.

Druivenrassen

Riesling

Land / Streek

Duitsland / Pfalz

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 12%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar

La Spinetta

Cà di Pian 2018

Barbera d'Asti DOCG

Barbera d'Asti op hoog, heel hoog niveau. Indrukwekkend!

Druivenrassen

Barbera

Land / Streek

Italië / Piemonte

Inhoud / Alcohol

0,75 L / 14,5%

Beoordeling

-

Voorraadstatus:

Beschikbaar